Skip to content

Business Intelligence Fagdag & SQL Server 2012 Lansering

Quality Hotel 33 huset i dag over 300 personer med minst én felles interesse: Business Intelligence. Årets fagdag ble kombinert med norsk lansering av SQL Server 2012, med presentasjoner av blant annet BI-guru Rafal Lukawiecki, Microsoft og Platon.

Microsoft, Platon, Evry, Avanade, Affecto, Inmeta Crayon, Itera Consulting, Nextbridge, Glasspaper og ikke minst Capgemini var tilstede med stands, og ansatte fra store og små bedrifter hadde møtt opp for faglig påfyll.

Dagen startet med en kikk på eksisterende og kommende trender innen Business Intelligence: Big Data, Cloud, Mobile BI og Self-Service. Petter Stordalen fortalte om BI-visjonen i Choice Hotels og hvordan Microsoft-teknologier brukes for å monitorere sosiale medier og fintune strategier fra dag til dag. Videre fortsatte sesjonene i to spor, overordnet Business Intelligence og et teknisk dypdykk i De Fantastiske 12 i SQL Server 2012.

SQL Server 2012 Fantastic 12

De Fantastiske 12 omhandlet de tre hovedtemaene Mission Critical Confidence, Breakthrough Insights og Cloud on Your Terms.

Brukere stiller stadig større krav til bedre tilgjengelighet, sikkerhet og ytelse. AlwaysOn er et enormt skritt i riktig retning, med enklere failover, clustering og sikkerhet. ColumnStore Indexes kan forbedre ytelsen dramatisk og gjøre spørringer lynraske. (Aggregering av 12 millioner rader på under 2 sekunder er imponerende!) PowerPivot og Power View gjør data enkelt tilgjengelig for analyser.

I SQL Server 2012 er Master Data Services og Data Quality Services integrert, og det har aldri før vært så enkelt å vedlikeholde og kvalitetssikre data. Data administreres av sluttbrukere gjennom kjente grensesnitt som Excel og webapplikasjoner, og ETL-utviklere kan enkelt sjekke og laste data gjennom nye komponenter i SQL Server Integration Services (SSIS).

Hybrid IT tok for seg sømløs integrering og synkronisering mellom løsninger og data lokalt, i private skyer og i den offentlige skyen.

Til slutt ble SQL Server Data Tools presentert som et integrert verktøy for DBAer og utviklere. Det har aldri før vært så enkelt å administrere databaseprosjekter! Kodekontroll, kodekvalitet, utrulling, refaktorering, oppgradering, sporbarhet og versjonering er nå integrert i ett verktøy – som på toppen av det hele er gratis.

I tillegg til faglig påfyll ble det servert en nydelig lunsj og middag – og for mange var dagens to minste høydepunkter self-served softis og popkorn ;)

About the Author

Cathrine Wilhelmsen is a Microsoft Data Platform MVP, BimlHero Certified Expert, international speaker, author, blogger, and chronic volunteer. She loves data and coding, as well as teaching and sharing knowledge - oh, and sci-fi, chocolate, coffee, and cats :)

Comments

Hi! This is Cathrine. Thank you so much for visiting my blog. I'd love to hear your thoughts, but please keep in mind that I'm not technical support for any products mentioned in this post :) Off-topic questions, comments and discussions may be moderated. Be kind to each other. Thanks!

Share Your Thoughts?